Mijn opgeslagen deals

    Nog geen favoriete deals

    Waar wacht je op? Voeg je droomdeal nu toe!

Ibiza Villa

Wat is het weer in Sevilla?

Sevilla, de betoverende hoofdstad van de regio Andalusië in Zuid-Spanje, staat bekend om zijn warme mediterrane klimaat. Het weer in deze prachtige stad varieert gedurende het jaar, waardoor bezoekers kunnen genieten van verschillende seizoensgebonden ervaringen.

Januari

 

Januari markeert het begin van het nieuwe jaar in Sevilla, en het weer weerspiegelt de winterse sfeer. Gemiddelde temperaturen schommelen tussen de 8°C en 16°C, met koele nachten. Het kan soms regenachtig zijn, dus het is verstandig om een paraplu mee te nemen tijdens je verkenningstochten door de stad.

 

Februari

 

Februari blijft koel in Sevilla, met temperaturen variërend van 9°C tot 18°C. Hoewel de regen iets afneemt, is het nog steeds raadzaam om warme kleding mee te nemen. Dit is een ideale maand om de bezienswaardigheden te verkennen zonder de drukte van het hoogseizoen.

 

Maart

 

Met de komst van maart begint de lente langzaam zijn intrede te doen. De temperaturen stijgen gemiddeld van 10°C tot 21°C. De stad komt tot bloei met kleurrijke bloemen en groenere landschappen. Het weer wordt milder, waardoor het aangenamer wordt voor buitenactiviteiten.

 

April

 

April is een prachtige maand in Sevilla, met temperaturen die variëren van 12°C tot 24°C. De lente is volledig aanwezig, en de zon begint overvloedig te schijnen. Het is een uitstekende tijd om de beroemde Semana Santa-processies te ervaren, die de straten van Sevilla vullen met traditie en pracht.

 

Mei

 

Met temperaturen tussen 15°C en 28°C komt mei met warmere dagen en aangename nachten. Sevilla bereidt zich voor op de warmere zomermaanden, en de stad bruist van energie. Het is een ideale tijd om de prachtige parken en tuinen te verkennen.

 

Juni

 

Juni markeert de officiële start van de zomer in Sevilla, met temperaturen variërend van 19°C tot 34°C. De dagen worden langer, en het zomerse weer zorgt ervoor dat het buitenleven floreert. Zorg ervoor dat je lichte kleding draagt en geniet van de bruisende sfeer van de stad.

 

Juli

 

Juli brengt warme temperaturen met zich mee, met een gemiddelde tussen 22°C en 37°C. Het is een zonnige maand, dus zonnebrandcrème en hydratatie zijn essentieel. Lokale festiviteiten, zoals de Feria de Julio, voegen een extra dimensie toe aan de zomerse ervaring.

 

Augustus

 

De zomer blijft sterk aanwezig in augustus, met temperaturen die variëren van 22°C tot 37°C. Het is de warmste maand in Sevilla, dus het is raadzaam om activiteiten te plannen in de vroege ochtend of late avond om de hitte te vermijden.

 

September

 

Met de komst van september begint de stad langzaam af te koelen, met temperaturen tussen 20°C en 33°C. Het is een goede maand om Sevilla te verkennen, omdat het weer nog steeds warm is, maar niet zo intens als in de voorgaande maanden.

 

Oktober

 

Oktober markeert de overgang naar de herfst, met gemiddelde temperaturen variërend van 15°C tot 26°C. Het weer is nog steeds aangenaam, en de stad behoudt zijn levendige sfeer. Het is een uitstekende tijd om de historische bezienswaardigheden te bezoeken.

 

November

 

November brengt koelere temperaturen naar Sevilla, met een gemiddelde van 10°C tot 20°C. Het kan af en toe regenen, dus een lichte jas kan van pas komen tijdens je verkenningen. Desondanks behoudt de stad zijn charme, en de bezienswaardigheden zijn minder druk.

 

December

 

Het jaar eindigt in Sevilla met gematigde temperaturen tussen 8°C en 16°C. De stad wordt feestelijk versierd voor de kerstperiode, waardoor het een sfeervolle tijd is om Sevilla te bezoeken. Hoewel het weer koel is, is het over het algemeen mild in vergelijking met andere Europese steden.

 

Sevilla verwelkomt bezoekers met een diversiteit aan weersomstandigheden gedurende het jaar. Of je nu de voorkeur geeft aan de warme zomermaanden of de milde temperaturen van de lente en herfst, Sevilla biedt voor elk wat wils. Door rekening te houden met het weer per maand, kun je je reis optimaal plannen en genieten van alles wat deze prachtige stad te bieden heeft.

Nieuwste blogs