Mijn opgeslagen deals

    Nog geen favoriete deals

    Waar wacht je op? Voeg je droomdeal nu toe!

Ibiza Villa

10 trektochten in Europa

Europa heeft een aantal van de meest adembenemende landschappen ter wereld en wat is een betere manier om deze te ervaren dan met een trektocht? Hier zijn 10 van de beste trektochten in Europa:

Tour du Mont Blanc, Frankrijk, Italië en Zwitserland

Tour du Mont Blanc

De Tour du Mont Blanc is een van de meest iconische en spectaculaire wandeltochten van Europa. De route omcirkelt de hoogste berg van West-Europa en voert je door de prachtige landschappen van Frankrijk, Zwitserland en Italië. Onderweg passeer je pittoreske bergdorpjes, groene valleien, gletsjers en natuurlijk adembenemende bergtoppen. De totale afstand van de route is ongeveer 170 kilometer en het duurt meestal tussen de 7 en 11 dagen om te voltooien, afhankelijk van je tempo en het aantal rustdagen dat je inplant. De Tour du Mont Blanc is een uitdaging, maar het is ook een onvergetelijke ervaring die je dichter bij de natuur brengt en je een nieuw perspectief geeft op de majestueuze schoonheid van de Alpen.

West Highland Way, Schotland

West Highland Way

De West Highland Way is een 154 km lange wandelroute in Schotland die begint in Milngavie, ten noorden van Glasgow, en eindigt in Fort William aan de voet van de Ben Nevis, de hoogste berg van het Verenigd Koninkrijk. De route voert door een adembenemend landschap van bergen, meren, bossen en rivieren, en biedt een indrukwekkend uitzicht op de Schotse Hooglanden. De West Highland Way is een populaire trektocht en kan in ongeveer 5 tot 7 dagen worden afgelegd, afhankelijk van je tempo en rustdagen. Naast het spectaculaire landschap biedt de route ook de mogelijkheid om historische bezienswaardigheden en gezellige Schotse dorpen te verkennen. Het is een uitdagende maar onvergetelijke wandeling die de avontuurlijke wandelaar niet mag missen.

Alta Via 1, Italië

Alta Via 1

De Alta Via 1 is een 120 km lange wandelroute in de Italiaanse Dolomieten, die door ruige bergpassen, gletsjers, weiden en valleien loopt. Het is een van de meest uitdagende wandelroutes in de Alpen, en trekt jaarlijks duizenden wandelaars van over de hele wereld. De route begint in Dobbiaco en eindigt in Belluno, en voert door enkele van de meest spectaculaire landschappen van de Dolomieten. Het hoogtepunt van de route is de passage over de imposante bergtoppen van de Tre Cime di Lavaredo. De Alta Via 1 is een intensieve trektocht die meestal tussen de 8 en 10 dagen duurt, afhankelijk van je tempo en het aantal rustdagen dat je inplant. Ondanks de uitdagingen is de Alta Via 1 een onvergetelijke ervaring voor elke avontuurlijke wandelaar die van een prachtige omgeving houdt.

Kungsleden, Zweden

Kungsleden

Kungsleden, wat Zweeds is voor ‘Koningspad’, is een 440 km lange wandelroute in het noorden van Zweden, die door enkele van de meest ongerepte en spectaculaire landschappen van Europa loopt. De route begint in Abisko in het noorden en eindigt in Hemavan in het zuiden, en voert door een landschap van bergen, gletsjers, meren, bossen en toendra’s. Het pad is verdeeld in vier delen, elk met hun eigen kenmerken en hoogtepunten. De route is het populairst in de zomermaanden, maar kan ook in de winter worden afgelegd als je ervaring hebt met sneeuwschoenwandelen. Kungsleden is een uitdagende wandelroute die een goede conditie en ervaring vereist, maar biedt ook een unieke kans om te genieten van de schoonheid en rust van de Zweedse wildernis.

Laugavegur, IJsland

Laugavegur Ijsland

Laugavegur is een 55 km lange wandelroute in IJsland, die loopt door het prachtige landschap van de Hooglanden en het vulkanische gebied van Landmannalaugar. De route biedt enkele van de meest spectaculaire uitzichten van IJsland, waaronder de kleurrijke rhyolietbergen, geothermische warmwaterbronnen, gletsjers en gletsjerrivieren. De wandeling duurt meestal 4-5 dagen en kan worden uitgebreid met een extra dag om de nabijgelegen berg Hrafntinnusker te beklimmen. Hoewel het weer onvoorspelbaar kan zijn, is Laugavegur een populaire trektocht voor avontuurlijke wandelaars die op zoek zijn naar een unieke ervaring in de IJslandse wildernis.

Rota Vicentina, Portugal

Rota Vicentina Portugal

Rota Vicentina is een wandelroute van meer dan 400 km langs de zuidwestelijke kust van Portugal. De route bestaat uit verschillende delen, waaronder de Fisherman’s Trail die langs de kustlijn loopt en de Historical Way die door het binnenland van de Alentejo-regio gaat. Wandelaars kunnen kiezen uit verschillende routes, variërend in lengte en moeilijkheidsgraad, en kunnen genieten van een spectaculair uitzicht op de oceaan, prachtige stranden, kliffen en rotsformaties. De Rota Vicentina biedt ook een unieke kans om de lokale Portugese cultuur en tradities te ontdekken, zoals ambachtelijke visserij, wijnmakerijen en gastronomie. Het is een populaire bestemming voor wandelaars die op zoek zijn naar een mix van avontuur, natuur en cultuur in een minder bekende en minder drukke regio van Europa.

GR20, Corsica

GR20 Corsica

De GR20 is een bergroute van 180 km door de Corsicaanse bergen en wordt beschouwd als een van de zwaarste wandelroutes van Europa. De route begint in Calenzana in het noorden en eindigt in Conca in het zuiden en gaat over ruige terreinen, hoge bergtoppen en steile hellingen. Wandelaars worden beloond met adembenemende uitzichten op de Middellandse Zee en het Corsicaanse binnenland. De GR20 is meestal verdeeld in 16 etappes, die gemiddeld 7-8 uur wandelen per dag in beslag nemen, en vereist een goede conditie en ervaring in bergbeklimmen. Hoewel het een uitdaging kan zijn, is de GR20 een geweldige optie voor wandelaars die op zoek zijn naar avontuur en ongerepte natuur in een van de meest afgelegen en ongerepte delen van Europa.

Camino de Santiago, Spanje

Camino de Santiago

De Camino de Santiago, ook wel bekend als de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela, is een van de bekendste wandelroutes ter wereld. De route loopt door Spanje en leidt naar de begraafplaats van de apostel Jakobus de Meerdere in Santiago de Compostela. Er zijn verschillende routes die wandelaars kunnen volgen, variërend in lengte en moeilijkheidsgraad. De populairste route is de Camino Francés, die begint in de Pyreneeën en zich uitstrekt over meer dan 800 km door het noorden van Spanje. De Camino de Santiago trekt pelgrims en wandelaars uit alle hoeken van de wereld aan vanwege de spirituele, culturele en historische betekenis. De route biedt ook een unieke kans om de rijke Spaanse cultuur, keuken en landschappen te ontdekken. Wandelaars kunnen ervoor kiezen om de route alleen of in groepen te lopen, en kunnen overnachten in accommodaties langs de route, variërend van hostels tot luxe hotels.

Hadrian’s Wall Path, Engeland

Hadrian's Wall Path Engeland

De Hadrian’s Wall Path is een wandelroute van 135 km langs de Hadrian’s Wall, een historische muur gebouwd door de Romeinen in de tweede eeuw na Christus om het noorden van Engeland te beschermen tegen invallen vanuit Schotland. De route begint in Wallsend, in de buurt van Newcastle upon Tyne, en eindigt in Bowness-on-Solway, aan de Ierse Zee. Wandelaars kunnen genieten van de prachtige landschappen en uitzichten op de muur en de omliggende heuvels en valleien. Onderweg zijn er tal van historische bezienswaardigheden om te verkennen, zoals forten en musea die het verhaal van de Romeinse aanwezigheid in Engeland vertellen. De Hadrian’s Wall Path is een populaire keuze voor wandelaars die geïnteresseerd zijn in geschiedenis en cultuur, en biedt ook een uitdagende en bevredigende wandelervaring.

The Wicklow Way, Ierland

The Wicklow Way Ierland

The Wicklow Way is een wandelpad van 132 km dat door het adembenemende Wicklow Mountains National Park in Ierland loopt. Het pad begint in Dublin en loopt zuidwaarts door glooiende heuvels en prachtige valleien, langs kristalheldere meren en rivieren, en over bergtoppen met adembenemende uitzichten. De route is perfect voor natuurliefhebbers en wandelaars die willen genieten van de rustige en serene omgeving. Er zijn verschillende accommodatiemogelijkheden langs de route, van eenvoudige kampeerplaatsen tot gezellige B&B’s. The Wicklow Way biedt de mogelijkheid om te wandelen op eigen tempo, met de mogelijkheid om te stoppen bij de vele attracties langs de weg, waaronder historische bezienswaardigheden en charmante dorpjes.

Of je nu op zoek bent naar adembenemende landschappen of een uitdagende wandeling, Europa heeft voor elk wat wils. Dus pak je rugzak in en begin aan een van deze prachtige trektochten.

Nieuwste blogs