Mijn opgeslagen deals

    Nog geen favoriete deals

    Waar wacht je op? Voeg je droomdeal nu toe!

Ibiza Villa

Top 10 bezienswaardigheden in Rome

Als een van de oudste steden ter wereld, heeft Rome een rijke geschiedenis en cultureel erfgoed. Van oude ruïnes tot prachtige kunstwerken en architectuur, deze stad heeft voor elk wat wils. Of je nu een liefhebber bent van geschiedenis, kunst, eten of gewoon van het genieten van de sfeer van een levendige stad, Rome zal je niet teleurstellen. Hier zijn de top 10 bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens je bezoek aan deze prachtige stad.

Colosseum 

Colosseum image

Het Colosseum is een amfitheater uit de oudheid en een van de meest iconische bezienswaardigheden van Rome. Gebouwd in de 1e eeuw na Christus, werd het gebruikt voor gladiatorengevechten en andere openbare evenementen. Het Colosseum is het grootste amfitheater ter wereld en is een van de meest bezochte attracties van Rome. Het is een onmisbare stop voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis en cultuur van het oude Rome.

Vaticaanstad

Vaticaanstad image

Vaticaanstad is een onafhankelijke stadstaat binnen Rome en de kleinste staat ter wereld. Het is vooral bekend als de zetel van de rooms-katholieke kerk en de paus. Het Vaticaan heeft een rijke geschiedenis en is de thuisbasis van enkele van de meest indrukwekkende kunstwerken ter wereld, waaronder de Sixtijnse Kapel, de Sint-Pietersbasiliek en de Vaticaanse Musea. Bezoekers kunnen een rondleiding door het Vaticaan boeken om deze prachtige bezienswaardigheden te verkennen en de rijke geschiedenis en cultuur van deze unieke stadstaat te ervaren.

Forum Romanum 

Forum Romanum image

Het Forum Romanum is een historische locatie in het centrum van Rome en was het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome. De ruïnes van de tempels, basilieken en triomfbogen op het Forum Romanum zijn de overblijfselen van de Romeinse beschaving en trekken jaarlijks veel bezoekers. Hier vind je ook enkele van de meest iconische monumenten van de stad, waaronder de Boog van Titus, de Tempel van Saturnus en de Tempel van Castor en Pollux. Het Forum Romanum is een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van het oude Rome.

Pantheon 

Pantheon image

Het Pantheon is een van de meest opvallende monumenten in Rome en een van de best bewaarde gebouwen uit de Romeinse oudheid. Het werd gebouwd in opdracht van keizer Hadrianus in het jaar 126 na Christus als een tempel voor alle goden en is later omgebouwd tot een kerk. Het indrukwekkende ronde gebouw heeft een enorme koepel met een oculus (gat in het midden) dat als enige lichtbron dient. Het interieur bevat prachtige marmeren decoraties, beeldhouwwerken en grafmonumenten van enkele belangrijke historische figuren, zoals de schilder Raphael en de koningen van Italië. Het Pantheon is een populaire bezienswaardigheid in Rome en trekt jaarlijks duizenden bezoekers van over de hele wereld.

Trevifontein 

Trevifontein image

De Trevifontein is een van de beroemdste en meest bezochte fonteinen ter wereld en een belangrijke bezienswaardigheid in Rome. Het werd gebouwd in de 18e eeuw en is gelegen in het hart van de stad, dicht bij de Spaanse Trappen. Het imposante beeldhouwwerk is versierd met mythologische figuren en dieren en is ontworpen om de oude Romeinse god van de zee, Neptunus, te eren. Er wordt gezegd dat het gooien van een muntje in de fontein geluk brengt en bezoekers komen van over de hele wereld om deze traditie voort te zetten.

Spaanse Trappen

Spaanse trappen image

De Spaanse Trappen (Scalinata di Trinità dei Monti) zijn een iconische bezienswaardigheid in Rome. Deze beroemde trap werd in de 18e eeuw gebouwd en bestaat uit 135 treden die leiden naar de Trinità dei Monti-kerk. De trap ligt aan de voet van de Pincio-heuvel en is een populaire plek voor zowel toeristen als lokale inwoners om te ontspannen en te genieten van het uitzicht op de stad. Het is ook een populaire locatie voor modeshows en andere evenementen. De Spaanse Trappen zijn een must-see attractie voor bezoekers van Rome.

Villa Borghese 

Villa Borghese image

Villa Borghese is een prachtig park in het hart van Rome, dat vroeger eigendom was van de adellijke Borghese-familie. Het park is meer dan 80 hectare groot en heeft een aantal mooie tuinen, fonteinen en musea, waaronder de Galleria Borghese. Het is een ideale plek om te genieten van de natuur, te ontspannen en te wandelen, en het biedt ook een prachtig uitzicht op de stad. In het park zijn verschillende bezienswaardigheden te vinden, zoals de Tempio di Esculapio, een tempel op een eilandje in een meertje, en de Casa del Cinema, een cinema die regelmatig films vertoont in de openlucht.

Piazza Navona 

Piazza Navona image

Piazza Navona is een van de mooiste pleinen van Rome en een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Het ovale plein dateert uit de 1e eeuw na Christus en werd oorspronkelijk gebouwd als een atletiekbaan voor wedstrijden. Tegenwoordig is het gevuld met prachtige fonteinen, kerken en paleizen. Het beroemdste en meest iconische kenmerk van het plein is de Fontana dei Quattro Fiumi (Fontein van de Vier Rivieren) van Bernini, die in het midden van het plein staat en het middelpunt van de drukte is. Op het plein vind je ook vele restaurants, cafés en terrassen waar je kunt genieten van het uitzicht op de fonteinen en de mensen die voorbij komen.

Trastevere

Trastevere image

Trastevere is a charming neighborhood in Rome, located on the west bank of the Tiber River. Known for its narrow streets, beautiful piazzas, and traditional Italian architecture, Trastevere is a popular spot for locals and tourists alike. The area is particularly famous for its vibrant nightlife, with many bars, restaurants, and cafes staying open late into the night. Visitors can also explore several beautiful churches in Trastevere, including the Basilica of Santa Maria in Trastevere, one of Rome’s oldest churches. With its lively atmosphere and unique character, Trastevere is a must-visit destination for anyone traveling to Rome.

Colle del Gianicolo 

Colle del Gianicolo image

Colle del Gianicolo, ook wel bekend als Janiculum Hill, is een heuvel in Rome die uitzicht biedt op de stad. Het is de op één na hoogste heuvel van Rome en ligt net buiten de oude stadsmuren. De heuvel is vernoemd naar de god Janus, die volgens de legende op deze heuvel zou hebben gewoond. Het gebied rondom de heuvel is een populaire plek om te wandelen en te genieten van het uitzicht op de stad. Bovenaan de heuvel staat het Monumento a Garibaldi, een monument ter ere van de Italiaanse vrijheidsstrijder Giuseppe Garibaldi.

Bedankt voor het lezen van onze lijst met de top 10 bezienswaardigheden in Rome! Van de oude ruïnes tot de prachtige kerken en pleinen, Rome heeft zoveel te bieden aan reizigers van over de hele wereld. Het is een stad die doordrenkt is van geschiedenis en cultuur, en het is moeilijk om niet verliefd te worden op de charme en schoonheid ervan. Of je nu een liefhebber van kunst, geschiedenis of gastronomie bent, Rome heeft voor elk wat wils. We hopen dat deze lijst je zal helpen om de hoogtepunten van deze prachtige stad te ontdekken en te ervaren.

Nieuwste blogs