Mijn opgeslagen deals

    Nog geen favoriete deals

    Waar wacht je op? Voeg je droomdeal nu toe!

Ibiza Villa

Top 10 bezienswaardigheden in Tokyo

Welkom in Tokyo, de bruisende hoofdstad van Japan! Deze stad heeft zoveel te bieden, van oude tempels tot futuristische technologie, dat het moeilijk kan zijn om te weten waar te beginnen. Daarom hebben we deze lijst samengesteld met de top 10 bezienswaardigheden in Tokyo, zodat je het meeste uit je reis kunt halen en de hoogtepunten van deze fascinerende stad kunt ontdekken. Van traditionele cultuur tot ultramoderne attracties, Tokyo zal je zeker betoveren.

Sensoji-tempel 

Sensoji-tempel image

De Sensoji-tempel is een van de meest iconische en bezochte boeddhistische tempels in Tokyo. Het is gelegen in de wijk Asakusa en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers van over de hele wereld. Het complex dateert uit de 7e eeuw en is gewijd aan de boeddhistische godheid Kannon. Bij het betreden van de tempel passeert men de iconische Kaminarimon (Donderpoort) en een lange winkelstraat vol met traditionele Japanse souvenirs. De tempel zelf heeft een imposante pagode en een grote hal waar bezoekers kunnen bidden en offers brengen. De Sensoji-tempel is een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in Japanse cultuur en religie.

Tokyo Skytree 

Tokyo Skytree image

De Tokyo Skytree is een van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad. Met een hoogte van 634 meter is dit de hoogste toren in Japan en een van de hoogste vrijstaande torens ter wereld. Bezoekers kunnen genieten van een adembenemend uitzicht over de stad vanaf de twee observatieplatforms op 350 en 450 meter hoogte. De toren heeft ook verschillende restaurants, winkels en een aquarium op de begane grond, waardoor het een populaire bestemming is voor zowel toeristen als inwoners van Tokyo.

Meiji Heiligdom

Meiji Heiligdom image

Het Meiji Heiligdom is een Shinto-heiligdom gelegen in Shibuya, Tokyo. Het werd opgericht ter nagedachtenis aan keizer Meiji en zijn vrouw keizerin Shoken, die beide in het begin van de 20e eeuw overleden. Het heiligdom werd gebouwd in 1920 en is omgeven door een rustige bosrijke omgeving in het hart van de stad. Het is een belangrijke plek voor aanbidding en het ontvangt jaarlijks miljoenen bezoekers, waaronder toeristen en lokale inwoners. Het Meiji Heiligdom staat bekend om zijn indrukwekkende houten poort (torii) aan de ingang en de rustgevende sfeer die het uitstraalt.

Tsukiji-vismarkt

Tsukiji-vismarkt image

De Tsukiji-vismarkt was vroeger ’s werelds grootste vismarkt en is nog steeds een van de drukste en meest populaire bezienswaardigheden van Tokyo. Bezoekers kunnen vroeg in de ochtend de markt bezoeken om de dagelijkse veiling van tonijn en andere zeevruchten te zien, of de verschillende kraampjes bekijken die verse vis en andere culinaire lekkernijen verkopen. Naast het kopen van vis en voedsel, is de Tsukiji-vismarkt ook een geweldige plek om meer te weten te komen over de Japanse culinaire cultuur en tradities.

Harajuku

Harajuku image

Harajuku is a neighborhood in Tokyo known for its vibrant and unique fashion, shopping, and street culture. The area is especially popular among young people and is home to many trendy boutiques, cafes, and galleries. The main street, Takeshita Street, is known for its colorful and often eccentric fashion, ranging from Lolita and punk to cosplay and kawaii styles. Harajuku is also home to the famous Meiji Shrine, a peaceful oasis in the middle of the bustling city that offers visitors a glimpse into Japan’s spiritual heritage.

Tokyo Tower 

Tokyo Tower image

Tokyo Tower is een van de meest iconische bezienswaardigheden van Tokyo. Het is een communicatietoren die werd gebouwd in 1958 en heeft een hoogte van 333 meter. Het ontwerp van de toren is geïnspireerd op de Eiffeltoren in Parijs en biedt een prachtig uitzicht op de stad vanaf het observatiedek op 150 meter hoogte. ’s Nachts wordt de toren verlicht en geeft het een spectaculair uitzicht over de stad. De Tokyo Tower is een populaire bestemming voor zowel toeristen als de lokale bevolking en is een must-visit tijdens een reis naar Tokyo.

Shibuya Crossing 

Shibuya Crossing image

Shibuya Crossing is one of the most iconic and busiest intersections in the world, located in the heart of Tokyo’s Shibuya district. Known as the “scramble crossing,” it is famous for its chaotic yet organized flow of pedestrians crossing in all directions at once. The crossing is surrounded by large screens and neon advertisements, making it a popular destination for photographers and tourists. Shibuya Crossing is also home to the Hachiko statue, a famous meeting point named after a loyal dog that waited for its owner at the same spot every day.

Shinjuku Gyoen National Garden

Shinjuku Gyoen National Garden image

Shinjuku Gyoen National Garden is a beautiful park located in the heart of Tokyo’s bustling Shinjuku district. It covers an area of 144 acres and features a variety of gardens including a traditional Japanese garden, an English landscape garden, and a French formal garden. The park is a popular spot for both tourists and locals, who come to relax and enjoy the peaceful surroundings amidst the hustle and bustle of the city. It’s especially popular during the cherry blossom season when the park is filled with beautiful pink blooms. The garden also has a tea house where visitors can experience a traditional Japanese tea ceremony.

Ueno-park

Ueno-park image

Ueno-park is een van de grootste en meest populaire parken in Tokyo, gelegen in de wijk Ueno. Het park is een ideale plek om te ontspannen en te genieten van de natuur in het hart van de stad. Het park heeft een rijke geschiedenis en biedt tal van attracties, waaronder de beroemde Ueno Zoo, de Ueno Toshogu-schrijn en de Shinobazu-vijver. In de lente is het park een prachtige plek om de kersenbloesems te bekijken en te genieten van traditionele Japanse muziek- en dansvoorstellingen. Ueno-park is een must-see voor iedereen die Tokyo bezoekt.

Kabukiza-theater 

Kabukiza-theater image

Het Kabukiza-theater in Tokyo is een van de belangrijkste en meest traditionele theaters van Japan. Hier worden kabuki-voorstellingen opgevoerd, een vorm van traditioneel Japans theater met uitbundige kostuums en make-up, dramatische verhalen en fysieke acrobatiek. Het huidige theater, dat in 2013 werd geopend, is al de vijfde incarnatie van het Kabukiza-theater en biedt plaats aan meer dan 1700 toeschouwers. Naast de voorstellingen heeft het theater ook een museum met kostuums, rekwisieten en andere artefacten die betrekking hebben op kabuki en zijn geschiedenis. Het Kabukiza-theater is een belangrijke culturele bezienswaardigheid van Tokyo en trekt veel bezoekers van over de hele wereld.

Er valt zoveel te ontdekken in de bruisende stad Tokyo, van historische tempels en tuinen tot moderne winkelstraten en technologie. Of je nu geïnteresseerd bent in de traditionele cultuur van Japan of juist de futuristische kant wilt verkennen, Tokyo biedt voor ieder wat wils. We hopen dat deze top 10 bezienswaardigheden je heeft geholpen bij het plannen van je reis naar Tokyo en dat je volop kunt genieten van al het moois dat deze stad te bieden heeft

Nieuwste blogs