Mijn opgeslagen deals

    Nog geen favoriete deals

    Waar wacht je op? Voeg je droomdeal nu toe!

Ibiza Villa

Top 10 bezienswaardigheden in Parijs

Parijs is een stad die bekendstaat om haar cultuur, geschiedenis en romantiek. Het is een stad die bekend staat om haar indrukwekkende architectuur, kunst en gastronomie. Er zijn zoveel bezienswaardigheden en attracties in deze stad, dat het moeilijk kan zijn om te beslissen wat je moet bezoeken tijdens je reis. In deze lijst van de top 10 bezienswaardigheden in Parijs zullen we enkele van de meest iconische en populaire attracties van deze stad benoemen. Of je nu voor het eerst naar Parijs gaat of een terugkerende bezoeker bent, deze bezienswaardigheden mag je niet missen!

De Eiffeltoren  

De Eiffeltoren 

De Eiffeltoren is zonder twijfel het meest iconische monument van Parijs en is wereldwijd bekend. Het is gebouwd in 1889 en was toen het hoogste gebouw ter wereld. Het is een indrukwekkend staaltje van techniek en een symbool van de Franse cultuur. De toren heeft drie verdiepingen en biedt een prachtig uitzicht over de stad. De Eiffeltoren trekt jaarlijks miljoenen bezoekers van over de hele wereld. Of je nu overdag of ’s avonds gaat, de Eiffeltoren is een absolute must-see tijdens je bezoek aan Parijs.

Het Louvre Museum

Het Louvre Museum

Het Louvre Museum is een van de grootste en meest bekende musea ter wereld. Het is gelegen in het hart van Parijs en herbergt meer dan 35.000 kunstwerken en historische voorwerpen, waaronder de beroemde Mona Lisa van Leonardo da Vinci en de Venus van Milo. Het museum is gehuisvest in een prachtig paleis uit de 12e eeuw en heeft meer dan 60.000 vierkante meter aan tentoonstellingsruimte. Het Louvre Museum is een must-visit voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst, geschiedenis en cultuur. Het is een van de drukst bezochte musea ter wereld en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers.

Notre-Dame de Paris 

Notre-Dame

Notre-Dame de Paris is een van de meest bekende kathedralen ter wereld. Het is een gotisch meesterwerk en een symbool van de Franse geschiedenis en cultuur. De kathedraal dateert uit de 12e eeuw en is bekend om zijn prachtige glas-in-loodramen, hoge torens en de beroemde waterspuwers. Het was het decor van vele belangrijke momenten in de Franse geschiedenis, waaronder de kroning van Napoleon Bonaparte. In 2019 werd de kathedraal getroffen door een brand die grote schade aanrichtte. Sindsdien wordt er hard gewerkt aan de restauratie van de kathedraal. Desondanks blijft Notre-Dame de Paris een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van Parijs.

De Champs-Élysées

De Champs-Élysées

De Champs-Élysées is een van de meest iconische straten ter wereld en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers naar Parijs. Het is een brede boulevard die zich uitstrekt van de Arc de Triomphe tot aan de Place de la Concorde. De straat staat bekend om zijn chique boetieks, restaurants, theaters en cafés. Het is ook de locatie van vele belangrijke evenementen en parades, waaronder de jaarlijkse Bastille Day militaire parade. De Champs-Élysées is een populaire bestemming voor toeristen en inwoners van Parijs, vooral tijdens de feestdagen wanneer de straat is versierd met prachtige lichtjes en kerstdecoraties.

Het Musée d’Orsay 

Het Musée d'Orsay 

Het Musée d’Orsay is een van de meest indrukwekkende musea in Parijs en staat bekend om zijn uitgebreide collectie van 19e-eeuwse kunst en impressionistische meesterwerken. Het museum is gevestigd in een voormalig treinstation uit de 19e eeuw, wat het gebouw een unieke uitstraling geeft. Het Musée d’Orsay herbergt werken van vele beroemde kunstenaars, waaronder Vincent van Gogh, Claude Monet, Edgar Degas, en Auguste Rodin. Bezoekers kunnen genieten van een uitgebreide collectie schilderijen, beeldhouwwerken, foto’s en decoratieve kunst. Het museum biedt een fascinerend inzicht in de kunst en cultuur van de 19e eeuw en is een must-visit voor kunstliefhebbers en geschiedenisfanaten.

De Arc de Triomphe 

De Arc de Triomphe 

De Arc de Triomphe is een van de meest herkenbare monumenten van Parijs en staat majestueus aan het einde van de Champs-Élysées. Het monument werd gebouwd ter ere van de Franse overwinningen in de Napoleontische oorlogen en heeft een rijke geschiedenis. De Arc de Triomphe is bijna 50 meter hoog en biedt een spectaculair uitzicht op de stad vanaf het uitkijkplatform op de top. Binnen in het monument bevindt zich het graf van de Onbekende Soldaat, dat de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog herdenkt. Het is een populaire bestemming voor toeristen en inwoners van Parijs en trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Bezoekers kunnen genieten van de prachtige architectuur en de geschiedenis van het monument verkennen door middel van tentoonstellingen en informatieve displays.

Montmartre

Montmartre

Montmartre is een charmante en levendige wijk in Parijs, gelegen op een heuvel in het noorden van de stad. De wijk staat bekend om zijn kunstenaars, historische gebouwen en prachtige uitzichten over de stad. Montmartre was vroeger een toevluchtsoord voor kunstenaars, waaronder Pablo Picasso en Vincent van Gogh, en is nog steeds een creatief centrum met talloze kunstgaleries, theaters en straatartiesten. Het is ook de thuisbasis van de beroemde Basilique du Sacré-Cœur, een prachtige kerk met een indrukwekkend uitzicht over Parijs. Bezoekers kunnen genieten van de authentieke Parijse sfeer, genieten van de vele cafés en restaurants en de geschiedenis van de wijk ontdekken door middel van rondleidingen en wandelingen. Montmartre is een must-visit voor iedereen die op zoek is naar een authentiek Parijs ervaring.

Het Palais Garnier 

Het Palais Garnier 

Het Palais Garnier, ook bekend als de Opéra Garnier, is een prachtig operahuis gelegen in het hart van Parijs. Het gebouw werd voltooid in 1875 en is sindsdien een van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad. Het Palais Garnier is een meesterwerk van de architectuur en is bekend om zijn rijke decoraties en weelderige interieurs. Het operahuis heeft een indrukwekkende geschiedenis en heeft vele beroemde operaproducties en balletvoorstellingen gehost, waaronder de première van “De Notenkraker” van Tchaikovsky in 1892. Bezoekers kunnen rondleidingen maken door het operahuis en de prachtige zalen, trappenhuizen en foyers verkennen. Het is een onvergetelijke ervaring voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst en cultuur en een must-visit voor elke bezoeker van Parijs.

Het Centre Pompidou 

Centre Pompidou 

Het Centre Pompidou is een opvallend museum voor moderne kunst gelegen in het centrum van Parijs. Het museum is ontworpen in de jaren ’70 en is sindsdien een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad geworden. Het gebouw zelf is een kunstwerk op zich, met zijn ongebruikelijke ontwerp van buizen, trappen en roltrappen aan de buitenkant van het gebouw. Het museum heeft een indrukwekkende collectie van moderne en hedendaagse kunst, waaronder werken van Picasso, Matisse, Warhol en vele andere beroemde kunstenaars. Bezoekers kunnen genieten van de tentoonstellingen, evenals van het panoramische uitzicht over de stad vanaf het dak van het museum. Het Centre Pompidou is een must-visit voor iedereen die geïnteresseerd is in moderne kunst en architectuur.

De Sainte-Chapelle

De Sainte-Chapelle

De Sainte-Chapelle is een prachtige kapel gelegen in het hart van Parijs, in de buurt van de Notre-Dame. Het is een van de meest opmerkelijke voorbeelden van gotische architectuur in Europa. De kapel werd gebouwd in de 13e eeuw in opdracht van koning Lodewijk IX om zijn collectie van religieuze relikwieën te huisvesten, waaronder de doornenkroon van Jezus Christus. De kapel heeft twee verdiepingen, waarvan de bovenste verdieping vooral indruk maakt met zijn prachtige glas-in-loodramen. De ramen bevatten meer dan 1.000 scènes uit het Oude en Nieuwe Testament en creëren een magische sfeer in de kapel. Het is een must-visit voor iedereen die geïnteresseerd is in religieuze geschiedenis en architectuur.

Van de majestueuze Eiffeltoren tot het wereldberoemde Louvre Museum en de prachtige Notre-Dame kathedraal, Parijs is een stad die bruist van de geschiedenis en cultuur. Deze top 10 bezienswaardigheden biedt slechts een glimp van de vele attracties die deze stad te bieden heeft. Er is zoveel te ontdekken en te beleven in Parijs, of je nu geïnteresseerd bent in kunst, architectuur, geschiedenis, mode, gastronomie of gewoon de romantische sfeer van deze stad wilt ervaren. Parijs is een stad die je keer op keer kunt bezoeken en nog steeds nieuwe dingen kunt ontdekken.

Nieuwste blogs