Mijn opgeslagen deals

    Nog geen favoriete deals

    Waar wacht je op? Voeg je droomdeal nu toe!

Ibiza Villa

Top 10 bezienswaardigheden in New York City

New York City, ook wel bekend als “The Big Apple”, is een wereldberoemde metropole die bezoekers van over de hele wereld trekt. De stad is gevuld met culturele, historische en architectonische hoogtepunten die het waard zijn om te bezoeken. Als je van plan bent om deze stad te bezoeken en de beste bezienswaardigheden wilt ontdekken, dan hebben we hier de top 10 bezienswaardigheden voor je op een rij gezet. Of je nu houdt van kunst, geschiedenis, architectuur of gewoon van het uitzicht op de skyline, er is voor elk wat wils in deze bruisende stad. Hieronder vind je onze selectie van de meest iconische attracties die je tijdens je bezoek niet mag missen.

Het Vrijheidsbeeld

Het Vrijheidsbeeld

Het Vrijheidsbeeld is een van de meest iconische bezienswaardigheden van New York City. Het beeld werd in 1886 aan de stad geschonken door Frankrijk ter ere van de Amerikaanse onafhankelijkheid en is uitgegroeid tot een symbool van vrijheid en democratie. Het beeld staat op Liberty Island in New York Harbor en is een populaire toeristische attractie. Bezoekers kunnen het beeld beklimmen en genieten van een spectaculair uitzicht op de stad en de haven. Het Vrijheidsbeeld is een onmisbare stop voor iedereen die New York City bezoekt en is een herinnering aan de vrijheid en de idealen die Amerika heeft geïnspireerd.

Central Park  

Central Park  

Central Park is een van de grootste en meest iconische parken ter wereld en is een belangrijke bezienswaardigheid in New York City. Gelegen in het hart van Manhattan, beslaat het park bijna 340 hectare en biedt het een prachtig toevluchtsoord van de drukte van de stad. Bezoekers kunnen genieten van een breed scala aan activiteiten, zoals fietsen, joggen, picknicken, schaatsen en het bezoeken van de dierentuin en botanische tuinen. Het park biedt ook tal van attracties, zoals het beroemde Bethesda Fountain en de Belvedere Castle. Of je nu op zoek bent naar ontspanning of avontuur, Central Park is een must-visit bestemming voor iedereen die New York City bezoekt.

Times Square 

Times Square 

Times Square is een van de meest levendige en iconische plekken van New York City en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Gelegen in Midtown Manhattan, staat Times Square bekend om zijn fel verlichte billboards, bruisende energie en drukte van mensen. Bezoekers kunnen genieten van talloze winkels, restaurants, theaters en straatartiesten die bijdragen aan de levendige sfeer van deze buurt. Het is ook de locatie van de beroemde bal-drop-ceremonie op oudejaarsavond, die wordt uitgezonden over de hele wereld. Of je nu op zoek bent naar entertainment, winkelen of gewoon wilt genieten van de unieke sfeer van Times Square, het is een must-see bestemming tijdens je bezoek aan New York City.

Empire State Building 

Empire State Building 

Het Empire State Building is een van de meest iconische gebouwen van New York City en een van de populairste toeristische attracties van de stad. Gelegen in Midtown Manhattan, strekt het gebouw zich uit over 102 verdiepingen en biedt het een spectaculair uitzicht op de stad en de omliggende gebieden. Bezoekers kunnen de lift nemen naar het observatiedek op de 86e verdieping en genieten van een panoramisch uitzicht op de skyline van New York City. Het gebouw heeft ook een fascinerende geschiedenis, van de constructie tijdens de Grote Depressie tot het functioneren als decor voor talloze films en televisieshows. Het Empire State Building is een must-visit attractie voor iedereen die de stad bezoekt en biedt een onvergetelijke ervaring en een adembenemend uitzicht.

Het Metropolitan Museum of Art 

Het Metropolitan Museum of Art 

Het Metropolitan Museum of Art, ook wel bekend als het MET, is een van de meest indrukwekkende musea van New York City. Gelegen aan Fifth Avenue in Upper Manhattan, beslaat het museum bijna 190.000 vierkante meter en herbergt het meer dan twee miljoen kunstwerken, variërend van oude Egyptische artefacten tot hedendaagse kunstwerken. Bezoekers kunnen genieten van talloze tentoonstellingen en collecties, waaronder de beroemde European Paintings Collection en de Amerikaanse kunstcollectie. Het museum biedt ook educatieve programma’s en rondleidingen, zodat bezoekers een dieper begrip kunnen krijgen van de kunstgeschiedenis. Of je nu een kunstliefhebber bent of gewoon wilt genieten van enkele van de meest indrukwekkende kunstwerken ter wereld, het Metropolitan Museum of Art is een must-visit-bestemming voor iedereen die New York City bezoekt.

Het 9/11 Memorial en Museum 

Het 9/11 Memorial en Museum 

Het 9/11 Memorial en Museum is een emotionele en gedenkwaardige bestemming in New York City. Het museum bevindt zich op Ground Zero, de locatie van de aanslagen van 11 september 2001, en biedt bezoekers de mogelijkheid om de tragische gebeurtenissen van die dag te herdenken en te begrijpen. Het museum herbergt artefacten van de Twin Towers en persoonlijke verhalen van degenen die getroffen zijn door de aanslagen, evenals educatieve tentoonstellingen over de gebeurtenissen van die dag en de nasleep ervan. Het buitenmemorial bestaat uit twee grote watervallen op de voormalige locatie van de Twin Towers, omringd door de namen van de slachtoffers. Het 9/11 Memorial en Museum is een ontroerende en respectvolle manier om de gebeurtenissen van die dag te herdenken en eer te bewijzen aan degenen die zijn omgekomen.

Het One World Trade Center 

Het One World Trade Center 

Het One World Trade Center is het hoogste gebouw in het westelijk halfrond en een van de meest opvallende bezienswaardigheden van New York City. Het is gelegen op Ground Zero, de voormalige locatie van de Twin Towers die werden verwoest tijdens de aanslagen van 11 september 2001. Het gebouw is 541 meter hoog en heeft 104 verdiepingen. Bezoekers kunnen genieten van een adembenemend uitzicht op de stad vanaf het observatiedek op de 100e verdieping, dat bekend staat als One World Observatory. Het gebouw zelf heeft een prachtig ontwerp en symboliseert de veerkracht en hoop van New York City na de aanslagen van 9/11. Het One World Trade Center is een must-visit bestemming voor iedereen die de stad bezoekt en biedt een onvergetelijke ervaring en een prachtig uitzicht op de skyline van New York.

Het Museum of Modern Art (MoMA)  

Het Museum of Modern Art

Het Museum of Modern Art, ook wel bekend als MoMA, is een toonaangevend museum voor moderne kunst in New York City. Het museum bevindt zich in Midtown Manhattan en beschikt over een van de grootste en meest invloedrijke collecties van moderne kunst ter wereld, met werken van kunstenaars zoals Vincent van Gogh, Pablo Picasso, Jackson Pollock en Andy Warhol. Bezoekers kunnen genieten van een breed scala aan tentoonstellingen en programma’s, waaronder filmvertoningen en live-optredens. Het museum heeft ook een uitgebreide kunstbibliotheek en een ontwerpcollectie. Het Museum of Modern Art is een must-visit bestemming voor iedereen die geïnteresseerd is in moderne kunst en biedt een unieke en inspirerende ervaring voor alle bezoekers.

Het Brooklyn Bridge Park 

Brooklyn Bridge Park 

Het Brooklyn Bridge Park is een prachtig stadspark gelegen langs de East River in Brooklyn, New York City. Het park strekt zich uit over 85 hectare en biedt een prachtig uitzicht op de skyline van Manhattan. Bezoekers kunnen genieten van tal van activiteiten in het park, zoals wandelen, fietsen, picknicken, sporten en varen. Het park heeft een aantal populaire attracties, waaronder de Brooklyn Bridge, de Jane’s Carousel, en het Grimaldi’s pizzarestaurant. Het park biedt ook educatieve programma’s en speciale evenementen gedurende het hele jaar, waaronder filmvertoningen, concerten en festivals. Het Brooklyn Bridge Park is een perfecte bestemming voor een ontspannen dagje uit en biedt bezoekers de mogelijkheid om te genieten van de prachtige natuur en het adembenemende uitzicht op de skyline van New York City.

Het American Museum of Natural History  

American Museum of Natural History  

Het American Museum of Natural History is een van de grootste natuurhistorische musea ter wereld en is gelegen aan de Upper West Side van Manhattan in New York City. Het museum heeft een indrukwekkende collectie van meer dan 33 miljoen objecten, waaronder fossielen, mineralen, dieren en menselijke artefacten. Het museum heeft een aantal permanente tentoonstellingen, zoals de Hall of Biodiversity, de Hall of Saurischian Dinosaurs en de Rose Center for Earth and Space, die bezoekers de kans bieden om meer te leren over de geschiedenis van de aarde, de oorsprong van het universum en de diversiteit van het leven op onze planeet. Het museum biedt ook educatieve programma’s, IMAX-films en speciale tentoonstellingen gedurende het hele jaar. Het American Museum of Natural History is een fascinerende en leerzame bestemming voor mensen van alle leeftijden en achtergronden.

Van het Vrijheidsbeeld tot het American Museum of Natural History, New York City heeft een schat aan bezienswaardigheden om te verkennen. Of je nu een eerste keer bezoeker bent of een terugkerende gast, er is altijd iets nieuws te ontdekken in deze stad. Door de top 10 bezienswaardigheden te bezoeken, heb je een goede start om de stad te verkennen en alles te ervaren wat deze bruisende stad te bieden heeft. Dus pak je camera, zet je wandelschoenen aan en ga op ontdekkingstocht naar deze iconische attracties in New York City.

Nieuwste blogs