Mijn opgeslagen deals

    Nog geen favoriete deals

    Waar wacht je op? Voeg je droomdeal nu toe!

Ibiza Villa

Top 10 bezienswaardigheden in Dubai

Dubai, gelegen aan de Perzische Golf, is een bruisende stad die bekend staat om zijn extravagante levensstijl, moderne architectuur, luxe resorts en winkelcentra. Het is een populaire toeristische bestemming en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers van over de hele wereld. Van ’s werelds hoogste gebouw tot een kunstmatig eiland in de vorm van een palmboom, er is geen gebrek aan bezienswaardigheden in Dubai. In deze lijst vindt u de top 10 must-see attracties van deze fascinerende stad.

Burj Khalifa

Burj Khalifa image

Burj Khalifa is het hoogste gebouw ter wereld en een opvallende bezienswaardigheid in Dubai. Het gebouw heeft een hoogte van meer dan 828 meter en beschikt over 163 verdiepingen. Het biedt een adembenemend uitzicht over de stad vanaf de observatieplatforms op de 124e, 125e en 148e verdieping. Het is ook de thuisbasis van luxe appartementen, kantoren, restaurants en hotels, waaronder het beroemde Armani Hotel. Het is een iconisch symbool van Dubai’s ambitie en moderniteit en een must-see attractie voor elke bezoeker van de stad.

Dubai Mall

Dubai Mall image

Dubai Mall is een van de grootste winkelcentra ter wereld en een belangrijke toeristische attractie in Dubai. Het beschikt over meer dan 1.200 winkels, restaurants, een ijsbaan, een aquarium en een indoor themapark. Het winkelcentrum biedt ook toegang tot de Burj Khalifa en de Dubai Fountain, een spectaculaire water- en lichtshow die elke avond plaatsvindt. Dubai Mall is niet alleen een winkelbestemming, maar ook een culturele en recreatieve hotspot die jaarlijks miljoenen bezoekers trekt.

Palm Jumeirah 

Palm Jumeirah image

Palm Jumeirah is een kunstmatig eiland in de vorm van een palmboom, gelegen voor de kust van Dubai. Het eiland is een van de meest iconische bezienswaardigheden van Dubai en biedt luxe hotels, restaurants en villa’s, evenals een scala aan recreatieve activiteiten, zoals watersporten en zwemmen met dolfijnen. Het eiland is bereikbaar via een monorail en biedt een adembenemend uitzicht op de skyline van Dubai en de Arabische Golf. Palm Jumeirah is een van de meest gefotografeerde plekken in Dubai en een must-see bestemming voor reizigers die de stad bezoeken.

Dubai Fountain

Dubai Fountain image

De Dubai Fountain is een indrukwekkende fonteinshow gelegen aan de voet van de iconische Burj Khalifa in het centrum van Dubai. De fontein, die geïnspireerd is op de fontein in het Bellagio Hotel in Las Vegas, biedt een spectaculaire show van water, licht en muziek die dagelijks plaatsvindt. De waterstralen van de fontein schieten tot wel 150 meter hoog de lucht in en bewegen op het ritme van de muziek. De shows zijn gratis toegankelijk voor publiek en vinden plaats op verschillende tijdstippen gedurende de dag en avond. De Dubai Fountain is een populaire bestemming voor toeristen en een van de meest opvallende bezienswaardigheden in Dubai.

Dubai Miracle Garden 

Dubai Miracle Garden image

De Dubai Miracle Garden is ’s werelds grootste bloementuin en een van de populairste toeristische attracties in Dubai. De tuin ligt in de wijk Dubailand en beslaat een oppervlakte van meer dan 72.000 vierkante meter. De tuin is het hele jaar geopend en biedt een prachtig uitzicht op meer dan 50 miljoen bloemen van verschillende soorten, waaronder zeldzame bloemen en planten die nergens anders ter wereld te vinden zijn. De tuin heeft ook diverse kunstmatige bloemenstructuren, fonteinen en figuren die volledig zijn bedekt met levende bloemen. Het is een geweldige plek voor fotografie en een perfecte bestemming voor natuurliefhebbers en gezinnen die op zoek zijn naar een ontspannende dag in een prachtige omgeving.

Dubai Museum

Dubai museum image

Het Dubai Museum, gelegen in het historische Al Fahidi Fort, is een fascinerende plek om meer te leren over de geschiedenis en cultuur van Dubai. Het museum biedt bezoekers een uniek inzicht in de traditionele manier van leven in Dubai voor de grote economische ontwikkeling van de stad. Er zijn verschillende galerijen en tentoonstellingen met displays van antieke wapens, artefacten, bedoeïenenhutten en ambachtelijke workshops. De ervaring is zowel educatief als vermakelijk en geeft bezoekers de kans om meer te weten te komen over de interessante geschiedenis van Dubai.

Dubai Creek 

Dubai Creek image

Dubai Creek is een natuurlijke inham in het hart van Dubai, dat een belangrijke rol speelde in de ontwikkeling van de stad als een belangrijke handels- en transport hub. Het is een historische locatie waar bezoekers kunnen genieten van een rustige boottocht langs de waterkant, terwijl ze de skyline van de stad bewonderen. Tijdens de rit ziet u oude handelshuizen, traditionele Arabische dhows en de moderne architectuur van de stad. Er zijn ook verschillende markten en souks gelegen langs de kust, waar bezoekers een breed scala aan producten kunnen vinden, van specerijen en textiel tot goud en sieraden. Dubai Creek biedt bezoekers een unieke en authentieke ervaring van de geschiedenis en cultuur van de stad.

Dubai Marina

Dubai Marina image

Dubai Marina is een kunstmatige waterweg van 3 kilometer lang, gelegen aan de Perzische Golf in Dubai. Het is een van de meest populaire bestemmingen voor toeristen en lokale bewoners en biedt een prachtig uitzicht op de skyline van Dubai. Langs de jachthaven zijn er vele restaurants, cafés, winkels en accommodaties, waaronder luxe hotels en appartementencomplexen. Bezoekers kunnen een wandeling maken over de promenade, een boottocht maken of genieten van het uitzicht vanaf een van de vele bars en restaurants met uitzicht op de jachthaven.

Ski Dubai

Ski Dubai image

Ski Dubai is een overdekte skibaan in de Mall of the Emirates in Dubai. Het is ’s werelds grootste overdekte skiresort en biedt het hele jaar door ski- en snowboardmogelijkheden, ongeacht het weer buiten. Ski Dubai heeft vijf skipistes van verschillende moeilijkheidsgraden, waaronder de steilste indoor skipiste ter wereld, evenals een snowpark voor snowboarders en freestylers. Er is ook een kinderzone en een kledingverhuurservice beschikbaar. Voor bezoekers die niet willen skiën of snowboarden, zijn er ook een aantal andere activiteiten, waaronder een pinguïnontmoeting en een zip-line-ervaring.

Jumeirah Mosque

Jumeirah Mosque image

Jumeirah Mosque is a stunning example of Islamic architecture located in Dubai, United Arab Emirates. The mosque is one of the few in Dubai that is open to non-Muslims, offering visitors a unique opportunity to learn about Islam and its traditions. The mosque’s intricate design and impressive scale make it a must-see attraction in Dubai. Guided tours are available daily, allowing visitors to learn about the mosque’s history, architecture, and religious significance. With its stunning white marble façade, minarets, and ornate decorations, Jumeirah Mosque is a beautiful sight to behold, both inside and out.

Dubai biedt een onvergetelijke ervaring voor bezoekers, met zijn indrukwekkende skyline, luxueuze hotels en resorts, levendige cultuur en spannende attracties. Deze lijst met de top 10 bezienswaardigheden van Dubai laat zien waarom deze stad zo’n populaire bestemming is voor reizigers van over de hele wereld. Of u nu op zoek bent naar avontuur, cultuur, ontspanning of winkelen, Dubai heeft voor elk wat wils. Met zijn voortdurende ontwikkeling en ambitieuze plannen voor de toekomst zal Dubai ongetwijfeld blijven groeien en evolueren als een must-visit bestemming voor vele jaren.

Nieuwste blogs