Mijn opgeslagen deals

    Nog geen favoriete deals

    Waar wacht je op? Voeg je droomdeal nu toe!

Ibiza Villa

Top 10 bezienswaardigheden Bangkok

Bangkok, de bruisende hoofdstad van Thailand, is een stad vol prachtige tempels, levendige markten en heerlijk eten. Als je op zoek bent naar een unieke culturele ervaring, dan is Bangkok de plek om te bezoeken. Met zoveel te zien en te doen kan het echter lastig zijn om te beslissen welke bezienswaardigheden je moet bezoeken. Daarom hebben we hier de top 10 bezienswaardigheden van Bangkok op een rijtje gezet, zodat je het meeste uit je reis naar deze bruisende stad kunt halen. Van majestueuze tempels tot levendige markten, hier is een lijst van de top 10 bezienswaardigheden in Bangkok die je niet mag missen.

Wat Phra Kaew en Grand Palace 

Wat Phra Kaew en Grand Palace 

Wat Phra Kaew en het bijbehorende Grand Palace zijn de meest iconische bezienswaardigheden van Bangkok. Het complex is de thuisbasis van de beroemde Smaragdgroene Boeddha, een beeld van Boeddha dat is gemaakt van groene jade en is versierd met gouden kleding. Het is ook de locatie van de koninklijke tempel en het voormalige koninklijke paleis van Thailand. Bezoekers kunnen genieten van de prachtige architectuur en uitgebreide versieringen van het paleis, dat diende als koninklijke residentie sinds de oprichting in 1782. De prachtige tuinen en beelden van mythologische wezens maken dit complex tot een must-see-bezienswaardigheid voor elke bezoeker van Bangkok.

Wat Arun 

Wat Arun 

Wat Arun, ook bekend als de Tempel van de Dageraad, is een van de meest opvallende bezienswaardigheden van Bangkok. De tempel, gelegen aan de oever van de Chao Phraya-rivier, is bekend om zijn prachtige Khmer-architectuur en zijn centrale toren die versierd is met kleurrijk glas en Chinese porselein. Het uitzicht vanaf de top van de toren is adembenemend, vooral tijdens zonsondergang. Bezoekers kunnen de tempel verkennen, de prachtige mozaïeken bewonderen en ontspannen aan de rivieroever terwijl ze genieten van het schilderachtige uitzicht op de stad. Wat Arun is een must-see voor elke reiziger die geïnteresseerd is in cultuur, architectuur en geschiedenis.

Chatuchak Weekend Market

Chatuchak Weekend Market

Chatuchak Weekend Market, ook wel bekend als de JJ-markt, is een van de grootste openluchtmarkten ter wereld en een must-visit-bestemming voor shoppers die Bangkok bezoeken. Met meer dan 15.000 kraampjes die een breed scala aan producten verkopen, waaronder kleding, accessoires, antiek, handwerk, planten en voedsel, is er voor elk wat wils. Bezoekers kunnen verdwalen in het doolhof van steegjes en genieten van de levendige sfeer van de markt terwijl ze rondsnuffelen tussen de verschillende kraampjes. Chatuchak is geopend op zaterdag en zondag en trekt zowel de lokale bevolking als toeristen aan die op zoek zijn naar unieke souvenirs en koopjes.

Khao San Road

Khao San Road

Khao San Road is een van de meest levendige en bruisende straten in Bangkok en een populaire bestemming voor backpackers en reizigers. De straat staat bekend om zijn levendige nachtleven, met talloze bars en clubs die tot in de vroege uurtjes open blijven. Het is ook een populaire bestemming voor goedkope accommodatie en straatvoedsel. Bezoekers kunnen genieten van een heerlijk Thais diner, souvenirs kopen bij kraampjes of gewoon mensen kijken vanaf een van de vele bars en cafés. Khao San Road is een must-visit voor iedereen die op zoek is naar een feestelijke sfeer en een glimp van het backpackers leven in Bangkok.

Wat Pho 

Wat Pho 

Wat Pho, ook bekend als de Tempel van de Liggende Boeddha, is een van de oudste en grootste tempels van Bangkok. Het is vooral bekend om zijn indrukwekkende liggende Boeddhabeeld, dat 15 meter hoog en 46 meter lang is en bedekt is met bladgoud. De tempel is ook een belangrijk centrum voor traditionele Thaise geneeskunde en massage, en bezoekers kunnen genieten van een ontspannende Thaise massage terwijl ze de prachtige omgeving van de tempel verkennen. Wat Pho is een belangrijke bezienswaardigheid voor elke bezoeker van Bangkok die geïnteresseerd is in de geschiedenis en cultuur van Thailand.

Jim Thompson House 

Jim Thompson House 

Het Jim Thompson House is een unieke culturele attractie in Bangkok, gelegen in het hart van de stad. Het huis was vroeger de residentie van Jim Thompson, een Amerikaanse zakenman die bekend werd vanwege zijn werk in de Thaise zijde-industrie en zijn inspanningen om de Thaise zijde in het buitenland te promoten. Het huis zelf is een prachtig voorbeeld van traditionele Thaise architectuur, met prachtig ingerichte kamers en een mooie tuin. Het museum toont ook de collectie van Jim Thompson, waaronder Aziatische kunst, antiek en keramiek. Bezoekers kunnen een rondleiding krijgen door het huis en meer leren over het leven en de prestaties van Jim Thompson en de rijke cultuur en geschiedenis van Thailand. Het Jim Thompson House is een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst, architectuur en geschiedenis.

Chinatown 

Chinatown Bangkok

Chinatown is een levendige wijk in Bangkok die bekend staat om zijn rijke Chinese cultuur, heerlijk eten en bruisende sfeer. Bezoekers kunnen verdwalen in de kleurrijke steegjes en genieten van de geur van heerlijke streetfood gerechten die worden verkocht bij de vele kraampjes en restaurants. Chinatown is ook een populaire bestemming voor winkelen, met talloze winkels die alles verkopen, van juwelen en kleding tot exotische kruiden en traditionele Chinese medicijnen. Bezoekers kunnen ook een bezoek brengen aan de tempels en andere culturele bezienswaardigheden in de wijk, zoals de indrukwekkende Wat Mangkon Kamala Wat. Chinatown is een must-visit voor iedereen die geïnteresseerd is in de Chinese cultuur en op zoek is naar een unieke en levendige ervaring in Bangkok.

Wat Traimit 

Wat Traimit 

Wat Traimit, ook bekend als de Tempel van de Gouden Boeddha, is een van de meest indrukwekkende religieuze bezienswaardigheden in Bangkok. Het hoogtepunt van de tempel is een massief Boeddhabeeld van 5,5 ton massief goud, dat dateert uit de 13e eeuw. Het beeld is meer dan drie meter hoog en schittert in het zonlicht, waardoor het een van de meest waardevolle en spectaculaire bezienswaardigheden van Bangkok is. Bezoekers kunnen de tempel verkennen en meer leren over de rijke geschiedenis en cultuur van Thailand, en genieten van het prachtige uitzicht op de stad vanaf het dak van de tempel. Wat Traimit is een must-visit voor iedereen die geïnteresseerd is in religieuze en culturele bezienswaardigheden en op zoek is naar een unieke en fascinerende ervaring in Bangkok.

Wat Saket (Gouden Berg) 

Wat Saket

Wat Saket, ook bekend als de Gouden Berg, is een boeddhistische tempel gelegen op een heuvel in het oude centrum van Bangkok. Bezoekers kunnen de tempel beklimmen via een prachtige trap met meer dan 300 treden en genieten van een adembenemend uitzicht over de stad. De tempel zelf is een prachtig voorbeeld van traditionele Thaise architectuur, met een gouden chedi die schittert in het zonlicht. Bezoekers kunnen ook een bezoek brengen aan het heilige heiligdom van de tempel, waar ze kunnen mediteren en bidden voor welzijn en voorspoed. Wat Saket is een must-visit voor iedereen die geïnteresseerd is in religieuze en culturele bezienswaardigheden en op zoek is naar een unieke en spirituele ervaring in Bangkok.

Wat Benchamabophit

Wat Benchamabophit

Wat Benchamabophit, ook wel bekend als de Marmeren Tempel, is een van de meest elegante en prachtige boeddhistische tempels in Bangkok. De tempel is gebouwd van wit Carrara-marmer en is een voorbeeld van de prachtige Thaise architectuur uit het begin van de 20e eeuw. Bezoekers kunnen de tempel verkennen en genieten van de prachtige kunstwerken en decoraties, waaronder mooie mozaïeken en ingewikkelde houtsnijwerken. Het hoogtepunt van de tempel is het gouden Boeddha-beeldhouwwerk, dat een van de meest vereerde beelden van de stad is. Bezoekers kunnen ook de rustige sfeer van de tempel ervaren en een moment van bezinning en meditatie vinden. Wat Benchamabophit is een must-visit voor iedereen die geïnteresseerd is in architectuur en religieuze bezienswaardigheden en op zoek is naar een serene en spirituele ervaring in Bangkok.

Bangkok is een stad vol met prachtige bezienswaardigheden en activiteiten die elke reiziger zal betoveren. Met zoveel te zien en te doen kan het moeilijk zijn om te kiezen welke bezienswaardigheden te bezoeken. Maar met deze lijst van de top 10 bezienswaardigheden van Bangkok, kun je er zeker van zijn dat je de hoogtepunten van de stad hebt gezien en een onvergetelijke ervaring hebt gehad. Of je nu op zoek bent naar culturele ervaringen, architectonische hoogstandjes of gewoon wilt genieten van de sfeer en het eten, Bangkok heeft voor elk wat wils. Mis deze bezienswaardigheden niet en maak je reis naar Bangkok compleet.

Nieuwste blogs