Mijn opgeslagen deals

    Nog geen favoriete deals

    Waar wacht je op? Voeg je droomdeal nu toe!

Ibiza Villa

Top 10 beste hikes in de wereld

Wandelen is een van de beste manieren om de natuurlijke schoonheid van onze planeet te ervaren. Of je nu door dichte bossen loopt, langs majestueuze bergtoppen klimt, of door afgelegen woestijnen trekt, er is een hike voor elke avontuurlijke ziel. Hier zijn de top 10 beste hikes in de wereld die je minstens één keer in je leven zou moeten ervaren.

 

1. Torres del Paine "W"-trek, Chili

 

De "W"-trek in het Torres del Paine Nationaal Park in Patagonië is een van de beroemdste hikes ter wereld. De route, die ongeveer 80 kilometer lang is, biedt adembenemende uitzichten op gletsjers, turquoise meren en de iconische granieten torens waar het park zijn naam aan ontleent. Het landschap is ongeëvenaard en de variëteit aan ecosystemen maakt elke stap de moeite waard.

 

2. Inca Trail, Peru

 

De Inca Trail naar Machu Picchu is een van de meest iconische hikes in de wereld. Deze vierdaagse tocht voert je door oude ruïnes, dichte jungle en hoge bergpassen, en eindigt bij het majestueuze Machu Picchu. De combinatie van geschiedenis en natuurschoon maakt deze hike onvergetelijk.

 

3. Appalachian Trail, Verenigde Staten

 

Met een lengte van 3.500 kilometer is de Appalachian Trail een van de langste wandelroutes ter wereld. Het strekt zich uit van Georgia tot Maine en doorkruist 14 staten. Voor een volledige doorsteek heb je vijf tot zeven maanden nodig, maar je kunt ook kortere secties wandelen om de schoonheid van de oostelijke Amerikaanse bossen en bergen te ervaren.

 

4. Tour du Mont Blanc, Frankrijk, Italië en Zwitserland

 

De Tour du Mont Blanc is een klassieker in de Alpen en loopt door drie landen: Frankrijk, Italië en Zwitserland. Deze 170 kilometer lange route biedt spectaculaire uitzichten op de Mont Blanc, de hoogste berg van West-Europa, en neemt je mee door schilderachtige alpendorpen en weelderige valleien.

 

5. Milford Track, Nieuw-Zeeland

 

Nieuw-Zeeland staat bekend om zijn adembenemende landschappen en de Milford Track is het juweel in de kroon. Deze 53,5 kilometer lange route in Fiordland National Park voert je door regenwouden, langs watervallen en over bergpassen, en eindigt bij het prachtige Milford Sound.

 

6. Overland Track, Australië

 

De Overland Track in Tasmanië is een zesdaagse hike die je meeneemt door de ruige wildernis van Cradle Mountain-Lake St Clair National Park. De route van 65 kilometer biedt een diversiteit aan landschappen, van alpiene plateaus tot dichte eucalyptusbossen, en je zult waarschijnlijk de unieke flora en fauna van Tasmanië tegenkomen.

 

7. Kungsleden, Zweden

 

Kungsleden, of de "Koningsweg", is een epische 440 kilometer lange hike in het noorden van Zweden. Het pad loopt van Abisko naar Hemavan en voert je door het adembenemende Lapland. Met zijn uitgestrekte fjorden, gletsjers en uitgestrekte wildernis, biedt Kungsleden een ultieme Arctische wandelervaring.

 

8. GR20, Corsica, Frankrijk

 

De GR20 wordt vaak beschouwd als de zwaarste langeafstandswandeling van Europa. Deze 180 kilometer lange route doorkruist het ruige terrein van Corsica en biedt uitdagende beklimmingen en dalingen, evenals adembenemende uitzichten op de Middellandse Zee en de Corsicaanse bergen.

 

9. Annapurna Circuit, Nepal

 

Het Annapurna Circuit is een van de meest populaire trekkingsroutes in Nepal. Deze 230 kilometer lange hike voert je door een gevarieerd landschap van tropische bossen, rijstterrassen en de hooggelegen Thorong La-pas op 5.416 meter hoogte. Onderweg kun je genieten van het uitzicht op enkele van de hoogste bergen ter wereld.

 

10. Pacific Crest Trail, Verenigde Staten

 

De Pacific Crest Trail strekt zich uit over 4.270 kilometer van de Mexicaanse grens in Californië tot de Canadese grens in Washington. Deze epische tocht voert je door de woestijnen van Zuid-Californië, de Sierra Nevada en de Cascade Range. Voor degenen die de volledige route willen voltooien, wacht een ongelooflijke reis door enkele van de meest uiteenlopende en prachtige landschappen van Noord-Amerika.

Nieuwste blogs