Mijn opgeslagen deals

    Nog geen favoriete deals

    Waar wacht je op? Voeg je droomdeal nu toe!

Ibiza Villa

5 top restaurants in Barcelona

Barcelona, de hoofdstad van Catalonië, staat bekend om zijn rijke cultuur, architectuur en vooral heerlijk eten. Met een overvloed aan culinaire hoogstandjes biedt Barcelona een diverse eetervaring voor fijnproevers van over de hele wereld. Hier zijn vijf toprestaurants die je smaakpapillen zeker zullen verwennen tijdens je bezoek aan deze stad.  

 

Disfrutar 

Disfrutar, wat ‘genieten’ betekent in het Spaans, is niet alleen een restaurant, maar een artistiek kunstwerk. Dit tweesterrenrestaurant, opgericht door voormalige El Bulli-koks (een van 's werelds beroemdste restaurants), biedt een hedendaagse benadering van de Catalaanse keuken. De prachtig gepresenteerde gerechten zijn ware kunstwerken, en de innovatieve combinaties van smaken zullen zelfs de meest veeleisende fijnproevers imponeren. 

 

Bodega Biarritz 1881 Tapas Bar 

Voor degenen die de authentieke smaak van Barcelona willen proeven, is Bodega Biarritz 1881 Tapas Bar een must. Dit charmante restaurant combineert de traditionele Spaanse tapas met een eigentijdse twist. De gevarieerde selectie van kleine gerechten, vergezeld van heerlijke Spaanse wijnen, biedt een smaakvolle reis door de lokale keuken. De ontspannen sfeer en vriendelijke bediening maken deze tapasbar een favoriete plek voor zowel locals als toeristen.  

 

Bar Cañete 

Bar Cañete, gelegen in het hart van de Gotische wijk, is een restaurant dat bekend staat om zijn fusion van Catalaanse en mediterrane smaken. Het menu, samengesteld uit de beste lokale ingrediënten, biedt een mix van klassieke en eigentijdse gerechten. Het stijlvolle interieur en de levendige sfeer dragen bij aan de algehele charme van deze plek. Van zeevruchten tot gegrild vlees, Bar Cañete voldoet aan de verwachtingen van zelfs de meest veeleisende fijnproevers. 

 

Los Caracoles 

Als je op zoek bent naar een authentiek Catalaans culinair avontuur, zoek dan niet verder dan Los Caracoles. Dit historisch restaurant, dat al sinds 1835 bestaat, staat bekend om zijn specialiteit: escargots (slakken). Maar Los Caracoles biedt veel meer dan alleen slakken; het menu biedt ook een breed aanbod aan heerlijke gerechten, variërend van gegrilde vis tot paella. De traditionele inrichting, met zijn rustieke charme, voegt een extra vleugje authenticiteit toe aan de eetervaring.  

 

Bar del Pla 

Bar del Pla, gelegen in de trendy wijk El Born, straalt een sfeer van verfijnde eenvoud uit. Dit restaurant is geliefd vanwege zijn heerlijke tapas en uitgebreide selectie van wijnen. Met een menu dat de nadruk legt op seizoensgebonden en lokale ingrediënten, biedt Bar del Pla een smaakvolle reis door de Catalaanse keuken. De informele sfeer en vriendelijke bediening maken het de perfecte plek om te genieten van een ontspannen avond vol smaakvolle verrassingen.

 

Barcelona’s culinaire scene biedt een rijke verscheidenheid aan smaken en stijlen, waardoor het een paradijs is voor foodies. Met deze vijf toprestaurants kun je een onvergetelijke culinaire reis maken en de diverse en heerlijke smaken van de Catalaanse keuken ontdekken. Onthoud deze namen en maak je klaar voor een onvergetelijke culinaire ervaring in Barcelona!  

Nieuwste blogs